Har du funderingar på att köpa en mountainbike? Kanske har du blivit nyfiken på att cykla i skogen och ska köpa din allra första cykel? När man ska köpa sin mountainbike måste man se till sin egen ekonomi, cykelstil och till var man ska cykla. Det kan ofta vara svårt för en utomstående att snabbt ge förslag på vilken cykel man bör köpa. Men var bör man egentligen köpa sin mountainbike?

Att köpa cykel hos en cykelhandlare

Man kan hos en cykelhandlare få tips, råd och hjälp från kunnig personal. En duktig cykelhandlare lyssnar på vad cyklisten behöver, har för förväntningar med mera. Denne frågar också om var cykeln kommer att användas. Som cykelhandlare ger man ärliga svar. Man vill sälja men en återkommande kund är ofta bättre än en som blir missnöjd. Om man köper cykeln i en butik kan en första service ofta ingå och som kund kan man enkelt återkomma om fel eller liknande uppstår. Ofta finns det också garanti på cykeln, som kan vara värd den extra kostnad nyköpet innebär.

Att köpa cykel begagnat

Om man har en kompis som verkligen är bra på cyklar kan man ofta be denne om hjälp när det är dags att köpa cykel. Kanske kan man till och med köpa den begagnat. Ofta är det bäst att köpa mountainbike när tävlingssäsongen är slut på hösten. Då säljer många cyklister sina cyklar för att kunna köpa nya inför kommande säsong. Även om en mountainbike är tillverkad för att gå i skogen blir slitaget på den stort. Om man köper en fin, begagnad cykel för ett högt pris bör man också vara medveten om att man kan behöva reparera en hel del på cykeln om den använts mycket. Man bör också komma ihåg att garanti ofta inte ingår och även om cykeln rasar ihop helt efter första cykelturen kan man inte klaga på säljaren.